4 Ocak 2015 Pazar

Arabi Sal Baglama


Son yıllarda şallar tüm hanımların favori parçası haline geldi. Rahat ve pratik örtünme şekli ile şal kullanımı, gittikçe yaygınlaşıyor. Farklı şal bağlama şekilleri de, şal örten hanımlar tarafından öğrenilmek istenilen konuların başında geliyor. Ben de sizler için son ayların favori şal örtme modellerinden biri olan, Arabi şal bağlama konusuna değinmek istiyorum. Bu modeli özellikle genç kızlarımıza tavsiye ediyorum

Özellikle Ortadoğu’lu Müslüman hanımların eşarp ve şal örtme şekilleri, ülkemizde de fazlasıyla yaygınlaştı. Tabii yaygınlaşma noktasında instagram, pinterest gibi sosyal ağların etkisi de oldukça fazla. Arabi tarzı örtü şekillerini birçok hanım kendi stillerinde örtmeye başladılar bile. Son ayların favori modelini eğer sizler de uygulamak istiyorsanız, önerilerime muhakkak kulak verin.


Üç Adımda Arabi Şal Bağlama

1) Büyük ve uzun bir şal: Bugün paylaştığım şal örtme biçimini uygulamak çok kolay. Öncelikle biraz büyük boyutlarda bir şal seçmelisiniz. Şalınızı katlayarak iki yana eşit gelecek şekilde örtün. Sonra bir tarafı uzun bir tarafı kısa kalacak şekilde, boynunuzun altından iğneleyin. Burada dikkat edeceğiniz en önemli konu, penye bonenizin en az görünmesidir. Hatta şalınızla uyumlu bir bone daha iyi bir görüntü sağlayacaktır.


2) Pile uygulaması: Şalınızı bu şekilde bağladıktan sonra, tam başınızın üstünden ufak bir bölüm şalı öne doğru katlayın. Yani bir nevi şalınıza pile uygulayın. Yapılan pileyi eşit şekilde boynunuzun altındaki iğneye kadar, aynı eşitlikte ayarlayın. Birinci pilemizi yaptıktan sonra sıra ikinci pilemizde. Yine başınızın üstünde ama bu sefer biraz daha geriden ikinci pileyi uygulayın. Aynı şekilde bu pileyi de eşit şekilde boynunuzun altındaki iğneye kadar şekilde indirin.


3) Son rütuşlar: Şalınıza başınızın üstünde iki pile yaptıktan sonra yavaşça boynunuzun altındaki iğneyi açın. Yaptığınızın iki pileyi de biraz daha boynunuzun altına çekerek, başınızın üstünde pileleri daha gergin duracak şekilde ayarlayarak iğnenizi tekrar boynunuzun altına takın. Buradaki önemli konu pilelerin eşit mesafeleri ve gergin duruşları. Uzun bıraktığımız şalın ucunu çenenizin altından alarak başınızın üstünde üçüncü pile olacak şekilde çevirip, diğer yanağınıza doğru indirin ve yanağınızın yan kısmından bir iğne ile tutturun. Sonrasında başınızın üstündeki pileleri orantılı bir şekilde el ile ayarlamalısınız. Şalınızın geri kalan ucunu da pardesünüzün ya da gömleğinizin içinde görünmeyecek şekilde kamufle edebilirsiniz. Bu tarz bir şal bağlama stilinde dikkat etmeniz gerekn nokta iç bonenizi ya da saç toplama şeklinizi çok yukarıdan tutmamanız! Üst üste uygulanan pilelerin kabarık ve havada durması hoş bir görüntü oluşturmayacak aksine sakil bir hava oluşturacaktır.

Arabi şal örtme biçimini ipek şallarınıza yapabileceğiniz gibi, pamuklu ince ve büyük ebatlarda şallarla da yabapilirsiniz.  HM'de bu şalların fazlasıyla olduğunu da söylemek istiyorum.

Türkan Eraslankılıç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder