4 Şubat 2014 Salı

Kırmızı Kıyafetleri Nasıl Giymeliyiz







Kırmızının en dikkat çekici ve en güzel renklerden biri olduğuna şüphe yok. Enerjinin, dinamizmin ve tutkunun simgesi olan bu güzel renk, moda dünyasında da hatırı sayılır bir yer işgal ediyor. Her sezon, kırmızının bir tonunun mutlaka trend olduğunu görüyoruz. Vazgeçilmez olduğu kadar, iddialı da olan bu rengin kullanılması birazcık dikkat gerektirebilir. Zira, kırmızının yakışan bir tonunu bulduğunuzda, bu renkten vazgeçmeniz zor olabilir. Kırmızı renk nasıl giyilir sorusunun cevabı ise bu yazıda!


İşe cilt ve saç renginize uygun bir kırmızı tonu bulmakla başlayın. Size yakışan doğru kırmızı tonunu bulmak için bol bol deneme yapmaktan kaçınmayın.
- Sarı saçlı ve renkli gözlülerin kırmızının çok parlak olmayan tonlarını denemeleri doğru olur. Soluk ya da şarabi kırmızı tonlarını deneyebilirsiniz.
- Koyu kahve ve siyah saçlı, teni esmer olanlar, kırmızının parlak tonlarını deneyebilirler. Oranja bakan kırmızılardan uzak durmanızda fayda var.
- Koyu kahve ve siyah saçlı, açık tenli, renkli gözlüler kırmızının hemen her tonunu deneyebilirler. Özellikle parlak kırmızılar size çok yakışır.
- Kumral-koyu kumrallar yumuşak tonlardaki kırmızıları rahatlıkla giyebilirler.
- Sanılanın aksine kırmızı, kızıl saçlılara da yakışır. Kırmızının pembeye bakan tonlarından uzak durmanız şartıyla çoğu tonu kullanabilirsiniz.
Kırmızı renk nasıl giyilir?
1- Kırmızı giymek fikri size cazip gelmiyorsa, en kolay yoldan kırmızı rengi kullanmanızın yolu aksesuarlardır. Kırmızı renkli bir çanta, ayakkabı yada kaşkol kullanarak bu rengin kattığı dinamik görüntüden faydalanabilirsiniz. Kırmızı aksesuarlarınızı tek renk kıyafetlerle kullanabileceğiniz gibi leopar gibi iddialı desenlerle de kullanabilirsiniz.
2- Kırmızının en yakıştığı renklerden biri siyahtır. Özellikle yoğun kırmızı giydiğinizde kıyafetinizi siyah renkle dengeleyebilirsiniz. Ya da tam tersi, siyah ağırlıklı giyindiyseniz kıyafete renk vermek için biraz kırmızı kullanabilirsiniz.
3- Kırmızı-beyaz-siyah birbirine en çok yakışan 3 renk... Birbirini dengeleyen bu üç rengi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bir diğer versiyonun kırmızı-beyaz-lacivert olduğunu unutmayın.

4- Kırmızı desenli parçalar, düz kırmızı parçalardan daha kolay kombinlenirler. Bunun için kırmızı desenli parçaları düz renk parçalarla (örneğin jean vb.) birlikte giyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder