29 Aralık 2013 Pazar

Abiye Kombin

Siyah ve sarının birleştiği muhteşm şıklıkta abiye kombin.

11 Aralık 2013 Çarşamba

İpek Sal Modelleri

Sezonun öne çıkan ipek şal modellerini sizler için araştırmaya devam ediyorum. Kumaş kalitesi, dokuması ve renkleri ile beğendiğim modeller arasında olan Desa markasının ipek şal koleksiyonunu umarım sizler de beğenirsiniz. İşte birbirinden özel şıklıkta ipek şal modelleri

10 Aralık 2013 Salı

Tesettur Giyimde Lacivert Şıklığı

Kış mevsimi için tercih edilen renklerin başında en çok siyah gelir. Siyaha alternatif şıklıktaki bir diğer renk ise laciverttir. Sizler de tesettür giyimde lacivertin eşsiz şıklığını seviyorsanız birbirinden zarif modeller.











Kuaybe Gider Modelleri

Vintage modasının tesettür giyimde öncülerinden olan Kuaybe Gider, yeni sezon modellerinde yine tesettürlü hanımlardan tam not aldı. Şıklığı, zarifliği ve minimalist ruhu ile tasarımlar bu sezon en beğenilenlerden.









8 Aralık 2013 Pazar

Soru Sor


Sizlere markaların yeni sezon koleksiyonlarından, sezon trendlerine, kombin önerilerinden, stil ipuçlarına kadar birçok konuda yardımcı olmaya çalışıyorum. Her sezon tüm değişen trendleri sizler için takip ederek, tesettür giyime en uygun olabilecek şekilde sizlerle paylaşıyorum.

Tüm paylaşımlarım içinde sizlerin modaya, stillere ve trendlere dair merak ettikleriniz olabilir. Kendi beden yapınıza göre kıyafet tercihlerinizde karar veremiyor olabilirsiniz. Gardıroplarınızda bulunan en çok sevdiğiniz kıyafetleri kombinlerken, zorlanıyor da olabilirsiniz. Sezon renklerinin içinde kararsız mı kalıyorsunuz? 

Severek takip ettiğiniz markaların yeni sezon koleksiyon modellerini bulamıyor musunuz?

Bundan sonra merak ettiğiniz tüm soruları zaman zaman yayınlarımda yanıtlamaya çalışacağım. Bana adınız soyadınızla birlikte modaya dair merak ettiğiniz tüm soruları sorabilirsiniz. Tesettür giyime dair stil önerilerimiz ve paylaşımlarımla, sizler de kendi tarzınızı oluşturabilirsiniz. Şıklık sizinle özdeşleşsin istiyorsanız tüm sorularınızı mail adresime bekliyorum.

Giyim Kuşam ve Kıyafette Etkileşimler

Dünyanın neresinde yaşıyorsak yaşayalım, bir şekilde insanlar her alanda birbirlerinin etkileri altında kalırlar. Yemeden içmeye, giyimden kuşanmaya, kent hayatına kadar kültürler birbirinin etki alanına girerler. Kimlik sahibi, kimlik ve kişiliğini inandığı değerler üzerine oluşturanlar inandığı ve bir dünya görüşü içinde, yaşam felsefesi haline getirdiği temel ilkelerinden asla vazgeçmezler.

İnsan inancını, bilgi birikimle yaşantısıyla tahkim ettiği zaman, kendi medeniyetiyle bütünleşerek ve inandığı değerlerle özümseyerek yaşayacaktır. Elbette insanoğlu, aslını yitirmeden bilim teknoloji ve sanatta ilgili verileri kabul eder. Kendi süzgecinden geçirerek, işe yarayan bilgi görgü yetenek ne olursa olsun en doğrusunu en iyisini ve en güzelini kendi hayatına tatbik edecektir.

Tekstil ve moda dünyasında esas olan, toplumların kendi inanç değerlerinden doğan fikirleri, ön planda yer alacaktır. Müslüman toplumlarda gerek yerel iklim şartları, gerek sosyal anlayışlar günümüze dek intikal eden inanç değerleriyle, kıyafet tasarımları yapılmaktadır.

Her toplumun kendi inancıyla yaşam biçimi, tekstil kıyafet moda ve sanatta da kendi orjinini oluşturur. Melez anlayışlar, başka toplumların değerlerinden alıntı yaparak başlar. Daha açık bir ifade ile batılılaşma kıskacından kurtulamayarak, daha çağdaş kreasyonlar yapacağız diye emperyal fikirlerin kucağına düşmüş olurlar.

Müslüman ve mütedeyyin tasarımcılar islam toplumları için, sadece çizgilerini kadının hatlarını gizlemek adına kıyafet tasarlamazlar. Kumaşın cinsi ve dokumasına kadar üzerindeki işlemelerin anlam zenginliğine kadar hesaba katarlar.


Kadın denince akla giyimiyle kuşamıyla duruşuyla İslam kadını gelir. İslam kadını sadece giyim kuşamıyla değil, yaşam ve stiliyle etrafını olumlu yönde etkiler. Aynı zamanda İslam kadını mütedeyyindir, muhafazakardır. Kendini iyiliklere adayandır. İslam kadını giyim kuşamını, iffet namus ve ahlaki değerlerle bütünleştirir. İslama uygun değerleri alır, islamın emrettiği tavsiye ve teşvik ettiği bütün değerli topluma yansıtır.

Giyim Markalarında Tema Anlayışı

Bir ürünün üretilmesi, reklamının yapılması, pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi, ayrıca da satış sonrası destek verilmesi gerekiyor. Bununla kalmayıp müşteri memnuniyetinin sağlanması, firmanın marka olmasının olmazsa olmazlarındandır. Ne var ki günümüzde marka olmak kolay olmuyor. Rekabet ortamında müşterilerin duygularına da dokunmak gerekiyor.

Günümüzde ürünün marka olması sadece kalitesi ile ölçülmüyor. Markayı cazibeli hale getirecek ürünlerin, kreatif yapısına göre de markaya tematik giydirmeler yapılması gerekiyor. Pazarlama iletişiminde tema, artık ön plana çıkıyor. Zaten günümüzde marka değeri, kalite belgeleri ile kanıtlanıyor. Fakat beğeni sadece sağlamlıkla ifade edilmiyor.

Tekstil dünyasında da kreasyonlar tematik betimlemelerle tanıtılıyor, pazarlanıyor satışa sunuluyor. Özellikle giyim firmalarında, markaya giydirilen temanın, nasıl olması gerektiği konusunda doğru adımlar atılmıyor. Modelistler ve stilistlerin nasıl bir kreasyon hazırlayalım ki satış grafiğini yükseltelim, geniş kitlelere ulaşabilelim düşüncelerini tema ile özdeşleştirmeleri gerekiyor. Daha baştan tema adı ile koleksiyonun uyuşmadığı, duygu ve düşüncede kopuk kreasyonlar hazırlanıyor.

Tema, pazar araştırması, arge faaliyetleri ve ileri görüşlülükle oluşturuluyor. Bunlar yapılmadan sadece sonradan isim bulmakla tema oluşmuyor. Bilimsellikle örtüşmüyor. Yapılacak iş önce tema belirlenecek, sonra bu temaya göre ürünler şekillendirilmelidir. Tema oluşturulacak kreasyonun mayasıdır. Özü ve ruhudur. Müşterilerin duygu dünyasına ancak bu şekilde inilir. Ne yazık ki giyim markalarının marka yöneticileri de, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermiyorlar. Önemli olan bir kreasyona tema oluştururken müşterileri gönülden bağlamaktır. Otantik bir tema ismi bu isme uygun ürünler raflarda yerini bulduğunda doğru bir iş yapılmış olunur.

Temanın dilbilgisi açısından ses uyumu, fonetik yapısı, anlamı müşteriyi cezp etmesi önemlidir. Müşteriyle ancak gönül dünyasında buluşulur. Doğru bir tema üzerine kreasyon yapılırsa, temalı ürün kullananlar kendilerini çok özel hissederler. Ancak ürünler temanın gerektirdiği bütün değerleri içeren bir çalışma ile mükemmele ulaşır. Tekstil firmaları insanları giydirebilirler. Fakat duygularına dokunamaz bundan dolayı tekstil firmaları müşterilerinin kendilerini ayrıca özel hissettirmelerini sağlamalıdırlar.


Unutmayalım ki hepimizin gardırobunda sevdiği ve aynı zamanda modası hiç geçmeyen kendimizi özel hissettiren varlığımızdan bir parça gibi gördüğümüz elbiselerimiz mevcuttur. Tekrar hatırlatalım önce bilimsel temellerde tema belirlenir sonra bu temanın hakkı her evrede çalışarak verilir kreasyonlar oluşur. Bir kreasyona sonradan bir tema belirlemek çılgınlıktır. Bu markaya zarar veren bir davranıştır.

Tesettur ve Moda


Bir markanın tanıtımı ve biliniş oranının artması, medyanın bangır bangır bağırmasıyla olmaz. Markanın kendi içinde taşıdığı değerlerin bütünüyle ürün ve hizmete yansımasıyla olur. En büyük ve en etkin reklam, kulaktan kulağa yayılan, ağızdan ağıza söylenen fısıltılardır. Müşteri memnuniyeti tek kelimeyle referanstır. Daha önceleri tesettür firmaları, diye bir ayrım yoktu. Başlı başına giyim firmaları vardı. Giyim sektörü içinde de ölçülü giyim diye tabir edebileceğimiz kıyafetler de yok değildi. Zaten konfeksiyon anlayışı da ülkemizde daha sonraları türemiştir. Belli başlı terziler ve butik tarzda dikimevleri vardı. Bir zaman sonra Türkiye’de sol hareketler belirince, hatta altmış şekiz kuşağı dediğimiz solcu üniversiteli gençlerin, Sovyetler Birliği, Çin, Küba ve Arnavutluk gibi komünizm rejimini benimseyen ülkelere ve ilkelere öykünmesiyle, Marks'ın "Din afyondur" sözüyle, din, ahlak, namus ve iffet kavramlarına karşı bir saldırı yürütülüyordu.  O zaman faşizmi de dinin himaye ettiğini, hatta dinin patronların kullandığını da ileri sürerek işçi ve işverenler arasındaki kavgayı özellikle derinleştirdiler.

İşte o zamanlar, müslüman, mütedeyyin, münevver üniversiteli gençler içinde baş örtülü hanımefendiler de müslüman türk toplumunun hayranlık duyacağı, bilgi, birikim,  iman, ahlak ve iffet timsali olarak varlıklarıyla ve yaşam biçimiyle toplum tarafından hayranlık duyuluyordu. İşte o zaman başörtüsü, okuyan genç kızlar tarafından değişik bağlayış şekilleriyle de kılık kıyafet daha modernize oluyordu. Fakat o zamanın okuyan ve okumayan hanımefendilerin şala benzer, hattı zatında sıkmabaş olarak da ifade edilen bir örtünme şekli başörtüsü olarak benimsendi. Bu aslında geleneksel kaderci ev hanımlarının dışında, geleceği hükmeden, yön veren,  soylu bir duruş sergiliyordu. Onlar tesettür deyince, sadece, başörtüsü değil, yansıttıkları kıyafetin bütününden sayıyorlardı. Kılık ve kıyafet insanın ulvi yönünü bir kimlik, bir kişilik ve bir davranış olarak ortaya çıkardığı tesettür kültürünü hem yaşıyor hem de yaşatıyorlardı.

Osmanlı döneminde ilmi kıyafe diye bir ilmin olması, kişinin görsel ve davranışsal olarak yansıttığı bir karakter analizini ortaya koyan bir bilim olmasıdır.. Fotoğraf, ya da resim İslami olarak o zaman mahzurlu görüldüğü için resmi kütüklerde kişilerin karakter analizi yer alıyordu. Aslına bakarsak bir fotoğrafla insan tanımı gerçekten zor oluyor. Artık günümüzde sosyal medya hesaplarında, kişinin paylaştığı herşey, paylaşma biçimi ve diğer öğeleriyle herşey ayan beyan ortaya çıkmaktadır. Böylece bir kişi hakkında yeterince bir kanaate varılabilmektedir. Kişinin elbisesi, kişinin el kol hareketleri, bakışı ve nice varlığıyla taşıdığı değerler  bize onun hakkında ciddi ipuçları verebilmektedir. Adına tesettür diye sınırladığımız kıyafetler, ne yazık ki, tesettür kavramının sınırlarını zorlamaktadır. Hatta tesettürün ruhuna hiç de uymayacak bir takım atraksiyonlar birer tuzak haline gelmektedir. Tesettürün tek anlamını şıklık ve zarafet değildir. Hatta farklılık yaratmak da değildir.   Estetik dediğimiz kavram, etik değeri içinde saklayan bir değerdir. Şıklık ve zarafet izafidir. Herkese göre de değişebilir. Önemli olan tekstil firmalarının muhafazakar, mütedeyyin ve tesettür kelimelerini zikretmeden, ifrat ve tefride kaçmadan, modellerini, tasarımlarını, kıyafete yükledikleri insani ve ulvi değerleri yansıtabilmeleridir. Kadın mahremdir. İffet ve namus kadın kıyafetlerinin makul ölçü ve değerlerde üretilip aynı zamanda kadınların kadınlık ve annelik değerlerini ıskalamadan geniş bir yelpaze sunabilmektir. Sokakta giyilen kıyafetlerle, evde kullanılan kıyafetlerin olmasının yanında, çalışan kadının, okuyan genç kızların tercihlerini etkileyecek yanıltıcı temel öğelerden kaçınmalıdır.

Medya gerçekten mütedeyyin ve muhafazakar anlayışta olanları bıyık altından gülerek alay edebilmektedir. Çünkü kamuoyu önünde televizyon mülakatlarında sorulan sorulara, kem küm gibi cevaplar vermeleri düşündürücüdür. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Tesettür dergisi adıyla piyasaya çıkan dergilerin, yaptıkları kombin ve aksesuarlar, rujlar yüksek topuklar, hatta alakasız sayfalarına yer verilen dokümanlarla birlikte aynı zamanda bir sendrom yaşandığını bize göstermektedir. Buralarda yer alan firmalar bile sorgulanmaktadır. Tesettür modası tabiri bir nevi bağnazlık ve ikiyüzlülüğü içinde barındıran riyakarlığa da açıktır. Bir elbisenin tasarımındaki çıkış noktasındaki duygu ve düşünce önemlidir. Fakat firmalar hem mütedeyyin, hem muhafazakar, hem liberal bir takım sınıflamalar yaparak müşterisine yaklaşabilirler. Bu açıdan müşterileri inanç değerlerine göre sınıflamak hatalıdır. Şu an günümüzdeki kapalı dediğimiz kıyafetler için ancak ruhsat olarak görebiliriz. Bir kadının giyim tarzındaki kadınsı ve cinsi cezbeyi oluşturabilecek öğeler vrsa eğer;  hiç mütedeyyin giyim, muhafazakar giyim gibi kelime ve kavramlara sığınılmamalıdır. Bu tür temel yanlışlıklar, başka yanlışlıkları da zincirleme beraberinde getirmesi kaçınılmazdır. Bunu farkeden firmalar böyle bir sınıflamaya girmeden daha genel kapsamı olan kelime ve kavramları seçerek,   firmaya ve markaya zararlar verecek handikaplardan uzak durmaktadırlar. Basiret ve feraset sahibi marka yöneticileri, geleceği, barış, hoşgörü kültürünün harmanlaşarak birbirini etkileyebilecek bir sürece girildiğini söylemektedirler. Zamanla anlayışlar değişmektedir. Maksat değişim süreci içinde edilgen olarak,  değişen anlayışlar içinde yer alarak değişmek değil; bir markanın bütün değerleriyle değişimin öncüsü olmaktır. Aynı zamanda da kendi içinde gelişebilme kabiliyetini gösteren,  süreci de doğru yönetebilen bir marka olabilmektir.


Burçlara Göre Renkler ve Stil Önerileri

Biz hanımlar için burçların apayrı bir yeri vardır. Karakterler, renkler, duygular burçlara göre farklı yorumlanır. Yeşiltopuklar olarak biz de burçların renklerini araştırdık. Burçlara göre doğru giyinme ipuçları, renk tercihleri ve kombin ile stil önerilerimizi bu yazımızda bulabileceksiniz.

Koç Burcu
Cesur, enerjik, mutlu ve özgürlüğüne düşkün olan koç burçları, aynı zamanda aceleci ve çocuksu tavırları ile herkes tarafından sevilirler. Heyecanlı ve aceleci davranışları yüzünden, çokta sabırsız olduklarını söyleyebiliriz. Koç burcunun renkleri turuncu, sarı ve kırmızıdır. Özellikle bu renkleri diğer renklerden çok seven koç burçlarına kombin tercihlerinde önerimiz, bu renklerden birini kullanırken aksesuar tercihlerine dikkat etmeleridir. Canlı renkler kombinlenirken daha sade aksesuarlar kullanılmalıdır. Kışa özel kombinlerinizde, kırmızı ve siyahın da koç burçları için uyumlu olabileceğini söyleyebiliriz.

Boğa Burcu
İradeli, sabırlı, sıcakkanlı ve arkadaşları tarafından çok sevilen boğa burçlarının, estetik algıları da oldukça yüksektir. Boğa burçları, özellikle güven veren tavırları ile arkadaşlıkları çok güçlüdür. Bazen inatçı tavırları olsa da, boğalar huzur veren tavırları ile arkadaş ortamlarında oldukça sevilirler. Boğa burcunun rengi açık mavi, yeşil, kahverengi ve pembedir. Renklerden de anlaşılacağı üzere enerjik sıcakkanlı yapıları, boğa burçlarının renk seçimlerine de yansımaktadır. Boğa burçlarına önerimiz sonbahara özel kahverengi kombin tercihlerinde, muhakkak pembe ya da fuşya tonlarını kullanmalarıdır.



İkizler Burcu
İletişim yönleri kuvvetli, mantıklı, konuşkan ve okumayı çok seven ikizler burçları, aynı zamanda ikna yetenekleri de oldukça güçlüdür. Her konuda çabuk düşünerek çabuk karar verebilirler. İkizler burcu arkadaşlarınızla bir ortamda hiç sıkılmazsınız. Eğlenceli ve esprili tarafları ile, onların yanında hiç canınız sıkılmaz. İkizler burcunun renkleri sarı, mavi ve gridir. Özellikle yaz mevsiminde sarı rengini ikizler burcunda fazlasıyla görmekteyiz. Sonbahar ve kış mevsiminde ise, mavi ve gri tonları çok özel parçalarla kombinlenirse, ortaya elegan bir görüntü çıkacağının garantisini verebiliriz.

Yengeç Burcu
Fedakarlık dendiğinde, akla ilk gelen burçların başında yengeçler gelir. Özellikle evcimen özellikleriyle, annelik duyguları oldukça yüksektir. Pozitif davranışları her zaman seven yengeç burçları, bazı zamanlarda melankolik ve duygusal iniş çıkışlar da yaşayabilirler. Anlık sinirlenme, ya da anlık sevinç gösterilerinin arasında zaman farkı oldukça yakın olabilir. Bir an ağlarken, bir an gülebilirler. Yengeç burçlarının rengi mor, siyah ve mavidir. Morun huzur veren bir yapısı olduğundan yengeçler, kombinlerinde ve evlerinde bu rengi fazlasıyla kullanırlar. Özellikle kış aylarında siyah kombinleri çok seven yengeçlere önerimiz, bu sezona özel kobalt mavi ile kombin yapmalarıdır.

Aslan Burcu
Lider, sevecen, güven veren yapıları aslanların en belirgin özellikleri arasında gelmektedir. Yönetilmekten hiç hoşlanmayan aslanlar, liderlik özelliği ile her konuda yönetimi ele alırlar. Bu karakterleri ile aslanlar, özellikle yönetici pozisyonunda çalışmayı severler. Aynı zamanda dürüstlükleri ve mert davranışları, aslanların en belirgin özelliklerindendir. Altın rengi, sarı ve turuncu aslanlarla özdeşleşen renkler diyebiliriz. Gold özellikle aslanlar için en çok tercih edilen renklerin arasında gelmektedir. Her renkle çok uyumlu olan bu rengi, sonbahar ve kışa özel farklı birçok renk kombinlerinde kullanabilirler.

Başak Burcu
Başak denildiğinde ilk akla gelen özgülüklerine düşkün olmalarıdır. Maceracı ve enerjik olan başaklar, seyahat etmeyi ve yeni yerleri keşfetmeyi çok severler. Başak burçlarında aynı zamanda mükemmeliyetçi bir yapı da vardır. Bu yüzden her konu üzerinde titizlikle düşünerek, ortaya her zaman en iyi ve en mükemmeli çıkarmaya çalışırlar. Başak burçlarının rengi kahverengi, gri ve mavidir. Yazın mavi rengi çok tercih eden başaklar için, kış geldiğinde gardıroplarında kahverenginin yoğunluğu her zaman fark edilir. Başaklar için kahverengiyi turkuazla kombinlemelerini öneriyoruz. Bununla birlikte enerji taşlarından yapılmış aksesuarları da kışa özel tercih edebilirler.

Terazi Burcu
Teraziler dengeli ve adaletli olarak bilinirler. Ama bu dengeli halleri kızdırıldıklarında, bazen tam tersine de dönebilir. Sevecen ve enerjik olan teraziler için hayat, her zaman neşeli ve pozitif geçmelidir. Güven duygusu yüksek olan terazi burçlarında, ortaklık ve işbirlikleri her zaman yapılabilinir. Aynı zamanda entelektüel olan teraziler için, nerede sanatla ilgili bir olay varsa hemen ilgilenirler. Terazi burçlarının rengi açık mavi, yeşil ve pembedir. Özellikle pembe teraziler için enerjik görüntünün simgesidir. Teraziler için bu sezona özel, sezon trendi olan ıhlamur yeşilini kombinlerinde kullanmalarını öneriyoruz.

Akrep Burcu
Kararlı, başkalarından kolay etkilenmeyen, son kararı her zaman kendisi vermeyi tercih eden akrepler, aynı zamanda sezgi güçleri çok yüksek ve sahiplenicidirler. Akrep burçları kapalı bir kutu gibidir. Ne zaman ne yapacakları, ya da bir konu üzerinde ne karar vereceklerini kestirmek çok zordur. Akreplerin en önemli özelliği ise, dostluk kavramını bilmeleri ve çok önem vermeleridir. Akrep burçların rengi açık mavi, kahverengi ve kırmızıdır. Özellikle akrepler için kırmızının apayrı bir yeri vardır. Akreplere önerimiz, sezon trendi olan bordo rengini kahverengi parçalarla kombinlerken bordonun canlı tonlarını tercih etmeleridir.

Yay Burcu
Felsefi, inançlı ve entelektüel yay burçları, aynı zamanda bir polyanna kadar iyimserdir. Bir olay karşısında her zaman olumlu ve pozitif bakarak, sonuçların olması için ellerinden gelen tüm çabaları göstermeleridir. Özellikle sportif yapıları olan yay burçları için güzellik, çok önemli bir kavramdır. Her zaman estetik olabilmek adına, tüm hayatları boyunca yaşam standartlarına dikkat ederler. Yay burçlarının en çok tercih ettiği ve sevdiği renkler ise siyah, mor ve mavidir. Siyah rengi, kışın özellikle çok seven yay burçlarına önerimiz, bu sezon siyahın yanında canlı renkleri de kullanmalarıdır. Özellikle morun canlı bir tonu kış için enerjik bir hava sağlayacaktır.

Oğlak Burcu
Disiplinli ve düzeli olan oğlak burçları, aynı zamanda güvenilir yapıları her zaman daha çok ön plana çıkmaktadır. Sorumluk dendiğinde öncelikle akla, oğlak burçları gelir. Ufacık bir organizasyonda dahi sorumluk bilinci çok gelişmiş olan oğlaklar için her şey, istisnasız düzenli ve tertipli olmalıdır. Bu yüzden her ayrıntıyı en ince detayına kadar düşünerek planlarlar. Duygularını çok yansıtamayan oğlaklar, çoğu zaman bu özellikleri yüzünden çekingen davranırlar. Oğlaklar için en önemli renkler ise mor, mavi ve siyahtır. Mavi ve siyahın muhteşem uyumunu yeni sezon için kombinlerinde kullanmalarını öneriyoruz. Aynı zamanda siyahı morla da kullanabilirsiniz.

Kova Burcu
Sosyal, objektif ve iyimserliği her zaman ön planda tutan kovalar, aynı zamanda ileri görüşlüdürler. Kendi kararlarının doğruluğunu ispatlamak için her konu üzerinde titizlikle dururlar. Bilim adamlarının en çok koç burcundan çıktığı bilinmektedir. Tüm orijinal fikirlerin sahibi olan kovalar, dünyanın iyi bir yer olması için araştırmacıdırlar. Kovalar için renk dendiğinde lacivert, siyah ve mor rengini sayabiliriz. Her sezon lacivert rengi hanımlar için en çok tercih edilen renklerin başında gelmektedir. Kovalar için ise lacivert, ilk tercih edilen renklerin başında gelmektedir. Bu sezon karşımıza farklı birçok tonu çıkan lacivert sezonda yine en çok tercih edilecek renkler arasında olacaktır.

Balık Burcu
Merhamet balık burçların en belirgin özelliğidir. Her konuda duyarlı olan balıklar yardımsever ve sevecendirler de. İyi kalplilikleri ise sıcakkanlı yapıları ile birleşerek, arkadaş canlısı olarak herkes tarafından çok sevilmektedirler. Sevimli ve fedakar olan balık burçları, hassas yapıları ile sezgileri de  çok yüksektir. Balık burçlarının renkleri ise yeşil, mavi ve mordur. Özellikle çimen yeşili balıklar için en çok tercih edilen renklerin başında gelmektedir. Hafta sonu gezi programlarında balıklara önerimiz, yeşil kombin ağırlıklı tercihlerine denim modelleri kullanmalarıdır.

Tesettür Etek Modelleri

İster çalışan hanımlar olsun, ister ev hanımları olsun tesettürlü hanımların alt grup tercihinden ilk tercihi her zaman etekler olmuştur. Ben de bugün sizler için tesettür etek modellerini hazırladım. Görseller Tekbir giyim'in 2014 sonbahar kış yeni sezon koleksiyonundandır. Sade klasik modeller kadar, hareketli ve desenli modeller de beğenilen tasarımlar arasında yer alıyor.





6 Aralık 2013 Cuma

Triko Trendleri







Bu sezonun trikoları Beatles'ın hayran çığlıklarını, Twiggy'nin kırılgan masumiyetini, göçebelerin özgürlüğünü ve dünyanın en seçkin üniversitelerinden birinde eğitim gören kolejli öğrencinin snob havasını güz esintilerine yüklüyor.

Başarısının doruğunda 1974 yılında meme kanserine yenik düşen Amerika'nın en başarılı 10 modacısından biri olan Anne Klein, 2003 yılının Ekim ayında Avrupa'daki ilk mağazasını Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'nde açıyor. Tasarımcı Charles Nolan, Jackie Kennedy'li '60'lı yılları Anne Klein kış 2003 koleksiyonu ile bizlere yeniden yaşatacak. Trikolarıyla da baş döndüren Anne Klein bu sezon etek boylarını diz üstünde vurguluyor. Vücuda oturan boğazlılar ve popcorn kazaklar, geometrik desenli ipek bluz ve gömleklerle takımlanıyor. Lüksten vazgeçmeyen tasarımcı soğuk sezonun triko koleksiyonunu ılımlı renklerle olgunlaştırmış. Mürdüm, kahve, siyah, ekru, beyaz, lacivert ve gri ile sarsıcı turuncu ve mavi, hakim renkler.

Ünlü modacı Tommy Hilfiger, Beatles'ın öncülüğünü yaptığı "Mod" akımını 2003 - 2004 sonbahar/kış koleksiyonuyla yeniden dünya gençliğine sunuyor. Tommy Hilfiger, o dönemi şöyle anlatıyor: "Uyuşturucunun, ruhsal sorunların olmadığı masum dönemlere ait bir akımdı Mod. Herşeyde bir düzen vardı; hayranların çığlıklarında bile." Beatles'ın giyim detaylarını son derece "cool" bulan Tommy Hilfiger, kadın modasında da Twiggy'nin k etekleri ve parlak çizmeleriyle Mod akımının temsilcisi olduğu dönemleri günümüze taşıyor. Soğuk sezonda Mod'u yeniden kutlayan Tommy Hilfiger koleksiyonunda her şey gıcır gıcır siyah, kırmızı ve kış beyazı. Geleneksel kalıplarla modern teknoloji ürünlerinin bedeni kucaklayan ve parıltılı karışımı bu yılın çizgisine damgasını vurmuş durumda, insanı olduğundan uzun gösteren yünlüler ve sade modeller, Mod ruhuna sadık kalma o dönemi hatırlatacak şekilde yeniden ele alınmış. "Casual" giyim tarzının gelebileceği en son noktaya ulaştığına inan Tommy Hilfiger, Mod koleksiyonuyla spor giyimin tanımını yeniden yapıyor.

Tommy Hilfiger'in kadınları serin mevsimde dört ana temadan oluşan bir seçenekler yelpazesine sahipler. "Early Fail", sonbahara geçişi simgeliyor. Yaz koleksiyonunun sonbahar renkleriyle yeniden yaratılmış hali. Renkli trikolar ön planda. Kanvas, yeşil, haki ve kırmızı tonları göz alıyor. "Traditional Affair", Amerika'nın popüler üniversitelerinden Berkley, Harvard ve Stanford'un havası sinmiş durumda. Modern görünümlü kolej kızı tarzıyla rüyalara girmeye hazırlanın. Pamuklu ve karışık ipliklerden dokunan mini süveterler kırmızı, siyah ve yeşil tonları var. "Autumn inspiration" geleneksel stillerle kadınsı bohem tarzın birleşimiden oluşuyor. Bu temada hikayeler kahverengi üzerine kurulmuş. Trikolorda yumuşak renkler hakim. Sıcak ve rahat etki veren modellerin kesimleri kadınsı ve seksi. Siyah ve yeşil renk altematiflerine sahip. "Modern Black.", zengin ve havalı imajıyla siyahın geri dönüşünü kutsuyor. Siyah ve grinin tonları, buz mavisi seçenekleriyle yünlerin kumaşlarla harmanlandığı bir çizgiye sahip.

Etnik Trend Trikolarda

Sonbahar - kış koleksiyonuyla "göçebelik" kavramını çağdaş bir bakışla sorgulayan İtalyan spor giyim markası Gas, tam da trikonun ruhuna uygun olarak sınırların bulunmadığı bir dünyada özgürseyahat özlemini yansıtıyor. Seyahatlerin ve yolculukların ruhunu, göçebe tarzıyla bu koleksiyonda bütünleştiren Gas, Kızılderili çadırlarından dünyayla içiçe bir bakış yakalama kaygısı taşıyor. Tutkulu seyahatler, sahra deneyimleri ve keşif duygusu Gas temalarının anahtar unsurları. Gas'in sonbahar sezonu için özel olarak hazırladığı trikolar kesilmeyen savaş esintilerinin etkisiyle militer bir akımı göstermeye devam ediyor. Gas'in gerek bedensel, gerekse ruhsal özgürlüklerle ilişkilendirilmiş triko koleksiyonunda eskitilmiş ve yıpranmış görüntüsüyle rahatlığı ön plana çıkaran giysiler dikkat çekiyor. Göçebelik temasını en iyi anlatan kamuflaj desenler, koleksiyonun önemli parçaları. Kızılderili akımını da yansıtan Gas'in sonbahar/kış koleksiyonunda çift taraflı giyilebilen hırkalar, süveterler, V yakalar, üzeri baskılı, numaralı ve armalı trikolar da sezonun gözdeleri olmaya aday görünüyorlar.

İtalyan endüstrisinin dünya çapında tanınan bir markası olan Stefanel'de bu yıl triko elbiseler geri gelmiş. Sezonun trendi triko renkleri krem, kırmızı, siyah, gri, beyaz ve ekru. Balıksırtı örgü, çelik örgü ve transparanlık seviyesinde ince trikolar ise triko trendlerini oluşturuyor. Avrupalı kadınlar artık alışveriş yaparken özellikle trikolarda ürün yapısına bakıyorlar. Doğal ürünlere yönelen tüketiciler etiketleri dikkatle inceliyor ve doğal trikoları salın alıyorlar. Stefanel de ürünlerinde petrol uzantısı olan elastin ve poliamid gibi maddeleri ancak bazı ürünlerde ve minimum düzeyde kullanıyor. Ürünler ya yüzde 100 pamuklu ya da %100 yün veya kaşmirden. Stefanel trikolar, tüm diğer koleksiyonlarında olduğu gibi birkaç mevsim giyilebilme özelliğine de sahipler.

İpekyol kış koleksiyonu, '50'li yılların klasik tarzının modernize edilmiş haliyle ve '60'lı yıllardan da etkilenerek karşımıza çıkıyor. Kadınsı şıklığın ön plana çıktığı ve maskülen görüntülerin hakim olduğu koleksiyon kendine güvenen bir kadın portresi çiziyor. Modern, güçlü; fakat bir o kadar da duygu yüklü romantizmi yaşayan kolleksiyon renk, malzeme ve doku zenginliğiyle beraber çeşitliliği de barındırıyor. Siyah ve antrasit her zamanki gibi vazgeçilmezler arasında yer alırken; kırmızı, pembe ve turkuaz ön plana çıkıyor. Bu renkler kışın yerlerini kahve, lacivert, gri ve ekruya bırakacak. Tüp etekler ve tüp elbiseler sezonun gözdeleri.

Erkeksi ymumuşaklık

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de triko markaları kadınlarına daha da şık ve trendi görünmek isteyen erkeklerin arzularına kayıtsız kalmıyor. Pek çok marka triko koleksiyonları için birbiri ardına erkek konseptleri de yaratıyorlar. Üstelik onlar için yarattıkları temaları dramatik bir hava içinde karakterize de ediyorlar. Bu sezon Tommy Hilfiger hayatınızdaki tüm erkekleri düşünmüş. Temaların ilki "American Classics". Bu koleksiyon rahat, iyi görünümlü ve hafif bohem bir öğrenci tarzından esinlenerek yaratılmış. Bu temada arkadaşlarıyla zaman geçirmekten çok, okulunun drama ve sanat sınıfmda vakit geçirmeyi seven genç bir erkek hayal edilmiş. Amerikan üniversitelerinden Berkley'deki giyim tarzı esas alınmış. Bisiklet yaka, polo yaka, V yaka merserize ve lambswool trikolar atakta. Haki tonları, mavi tonları, harf baskılı hırkalar ve polo trikolori, Amerikan koleji havası vurgulanmış. "Hide in Chic", doğaya aşık erkeğinize hitap ediyor. Dağ esintisi taşıyan, şehirden kaçışı çağrıştıran koleksiyonda haki, zeytin yeşili, turuncu, siyah, beyaz ve kırmızı renklerle doğal ve sık bir imaj yakalanmış. Eski görünümlü rugby polo trikolar, şal yaka detayları ve balıkçı yakalar sevgilinizin gardrobundan bu mevsim eksik olmayacak. "Weekend Suprem", özgür ruhlu yakışıklılar için doğa esas alınarak yaratılmış. Flanel, petrol mavisi, lacivert, beyaz, açık gri renklerle son derece cool ve şık bir görünüm ortaya çıkmış. Oldukça zarif ve minimal bir etkiye sahip bu temada kaşmir grubu ön plana çıkıyor. Deve tüyü, ve merinos trikolar zor beğenenler için. "Here Comes the Sun", sıkı çalışmak kadar fırsat buldukça eğlenmeyi sevenlere sesleniyor. Özellikle kış tatilleri için düşünülen bu tema sayesinde sonsuz yaz hissi yaratılmış. Uçuk mavi ve pembe tonları, lacivert, krem ve beyaz ile ferahlık ön plana çıkarılmış. Fermuarlı hırkalar ve bayrak logolu modellerde yumuşak renkler hakim.

Ülkemizin dünyaya armağan ettiği birkaç markadan biri olan Damat - Tween triko koleksiyonunda örmelerde kullanılan ipliklerin kalitesine çok büyük önem vermiş, iplikler yüzde 50 yün-yüzde 50 akrilik karışımlı. Tween koleksiyonunda buklet olarak adlandırılan fantezi iplikler. Damat koleksiyonunda ise yüzde 100 merinos yününden ekstra rafine edilmiş yıkanabilir iplikler var. Şıklığı simgeleyen ekru ise en gözde renk.

Deriyle trikonun aşkı

Bu yıl erkekler de, kadınların olduğu gibi trikoları deri, saten ya da yüksek teknoloji kumaşlarla içice geçmiş görüyoruz. Tween koleksiyonunda garni olarak kürkler, jeanler, nubuk, polar, dokuma kumaşların yün ve pamukluyla birleşmesinden ortaya çıkan uyum göze çarpıyor. Bu uyumu pied de poul desenler, sepet örgüler, vanize örgüler, jakarlı trikolar, çizgili trikolar ve Selanik örgüler tamamlıyor. Fermuarlı mont tarzı kalın trikolar,} rim fermuarlı troya yaka kazaklar, bisiklet yaka trikolar, şal yakalı hırkalar, kısa patlı düğmesiz polo yakalar ve kış mevsiminin olmazsa olmazı, uzun balıkçı yakalar.
Damat ise bu yıl trikoda da sadelik ve düz hatların temsilcisi. Garniler daha az. Ancak deri ve nubuklar yine ön planda, Klasik çizginin tüm hatlarını yansıtan koleksiyonda, ince tuşeli düz örgülü kazaklar dikkat çekiyor. Bisiklet yakalar, V yakalar, yarım-tam balıkçı yakalar, polo yakalar, tek düğmeli ve cepli ceket tarzı trikolar kışı haber veriyor. Koleksiyonda antrasit, triton, vizon, siyah, kırmızı, mürdüm, kahve, lacivert, bordo ve taş rengi ön planda. Damat'ın hafta sonu şıklığı için yarattığı "Advanced"da ise trikolarda gabardin kırkyamalar, mikro jakarla, saç ve çizg örgüler var. Burada öne çıkan renkler lacivert, kırmızı, ekru, taş sarı, mavi ve mercan.

Moda dünyasında son yılların trendi, ruh hallerinde de, giyimde de teatral bir havaya sahip olmak. Artık sadece giyinmiyor; rengarenk kostümlerle roller oynuyoruz. Dries Van Noten'in bu triko kazağı, elektrik mavisiyle sarıyı bu sezonun trendi grafik bir tarzla birleştirmiş. John Galliano ise trikoyu bu sezonun başka bir trendi olan fiyonklarla süsleyerek yine şov yapıyor.

Kalın Fantezi İplikler

İdil Terzi, dünya modasında Missoni ve Sonia Rykel'den sonra, triko imalat şeklini benimseyerek koleksiyonlar hazırlayan nadir isimlerden biri. Tasarımlarıyla ülkemizde triko trendine yeniden hayat veren, trikoyu kazak dışına da çıkarıp konsept koleksiyonlar yaratan İdil Tarzi'de, önümüzdeki sezonun triko trendleri şöyle: "2003'ün son günleri trikolarla rengarenk geçecek. Canlı sarılar, pembe ve fıstık yeşilleri koleksiyonun en göze çarpan hatları. Her zaman olduğu gibi İdil Tarzi'nin modelleri, kendi içlerinde ufak seksi detaylarla geliştirilmiş. Bu sezon da İdil Tarzi kadını olduğunuzda, girdiğiniz her ortamda fark edilen ve imrenilen olmanın keyfini yaşayacaksınız. Koleksiyon, işe giderken giyilebilecek rengarenk kaşmir twin setler, hızlı bir öğlen yemeğinde üzerinize alabileceğiniz kalın uzun hırkalar, akşam çıktığınızda jean pantolon ve parlak siyah deri cekeh'nizle giyebileceğiniz zarif, kaygan, dekolte üstlerden düşüyor. Yüzde 100 yünlerden hazırlanmış hırkalarla takımlanan ipeksi tutumlarıyla dikkat çeken Enka viskonundan triko elbiseler ise yine sonbaharın vazgeçilmezleri olmaya adaylar.

Kış ayları ise İdil Tarzi'nin özel tutkusu olan elişi, kalın fantezi ipliklerle hazırlanan atkı ve berelerle zenginleşecek. Hiç bir moda kaygısı olmadan, her çeşit renk ve her çeşit iplikle özenle tasarlanan atkılar. İdil Tarzi'nin koleksiyonunda bu sezon yine yerlere kadar uzanacak. Bu aksesuarlarla yürürken çevredeki meraklı gözlerin tümü üzerinizde olacak.

Folklorik esintiler taşıyan renk kombinlerinde neler yok ki? Bir yandan fuşyalar, kırmızılar, maviler bizi bir renk cümbüşüne alırken; diğer yandan sadece siyah ve sadece ekrular, İdil Tarzi'nin en sofistike çizgilerini yansıtıyor. Tasarımcı artık koleksiyonlarını Paris'te, Düseldorfta ve anlaşmaya başladığı acentalarla yurt dışında pazarlıyor. İdil Tarzi'nin bu özel koleksiyonlarından satın almak için showroomu'na "özel" müşteri olarak, randevu alıp girmeniz gerekiyor.

Kaynak: Elle

Tergan Ayakkabı Modelleri

Ayakkabı modellerinde rahat ve kullanım şıklığı ile Tergan bu sezon hanımların tercih ettiği firmalar arasında. Tergan ayakkabı modellerinde dolgu topuk modeller özellikle rahatlığına düşkün hanımların seçenekleri olabilecek şıklıkta.




Kahverengi Tesettür Kap Modelleri

Tesettür kap modellerinde kış sezonunda en çok tercih edilen renklerin başında kahverengi, taba ve vizonlar gelir. Kombin seçeneklerinde de bu renkler farklı diğer renklerle en çok kullanılabilinecek tonlar arasındadır. Tesettür kap modellerinde sizinde tercihiniz bu renkten yana ise işte en şık kap ve trençkot modelleri.